PODEMOS BARCELONETA

PODEMOS BARCELONETA Trabajamos para los vecinos del BARRIO

lunes, 1 de diciembre de 2014

Ens costa un plus viure a la Barceloneta, però no volem marxar ni que ens facin fora"

Ens costa un plus viure a la Barceloneta, però no volem marxar ni que ens facin fora"

Els veïns de la Barceloneta viuen aquest estiu un déjà vu. Els turistes que vénen a passar una setmana de vacances es converteixen en els seus nous veïns als blocs de davant, de l'esquerre, de la dreta i, fins i tot, en els pisos de la seva mateixa escala. Les escenes que protagonitzen també es repeteixen: crits als balcons, música alta, beure i orinar al carrer o anar mig despullats per la via pública. "Ens costa un plus viure al barri, però no volem marxar ni que ens facin fora", explica l'Anna, de 39 anys, que viu amb la seva parella i la seva filla de poc més d'un any en un dels carrers propers a la plaça poeta Boscà. La seva parella va néixer a la Barceloneta i els seus sogres també hi viuen. "Diverses agències ens han volgut comprar el pis, però volem quedar-nos", explica l'Anna.
Al carrer Almirall Cervera hi ha un dels locals d'una agència de lloguer de pisos del barri que obre a la nit. A les dotze del migdia, però, les portes estan tancades. Al vidre hi ha penjades nombroses ofertes d'habitatges que demanen més de 200.000 euros per poc més de 30 metres quadrats. "Els preus immobiliaris del barri no es corresponen amb el nivell econòmic dels veïns de tota la vida

", assegura la Pepita, de 60 anys. La majoria cobren sous que no arriben als 1.000 euros mentre que els turistes paguen entre 600 i 1.000 euros per una setmana de lloguer d'un pis de 30 metres quadrats. El fet que els pisos siguin tan petits obliga tant a veïns com a turistes a fer vida al carrer. "Jo no puc tenir una nena d'un any tancada tot el dia", admet l'Anna.

La convivència és complicada sobretot amb els turistes més joves. "Vénen a la recerca de platja, festa i alcohol", denuncia una veïna del carrer de Meer. "En més d'una ocasió, he cridat l'atenció a turistes per orinar al mig del carrer i sempre em contesten escridassant-me", denuncia la Pepita. La separació entre turistes i veïns és tan gran que cada grup té els seus propis bars, comerços i restaurants habituals. La majoria de clients de la Bodega Sergio són veïns del barri. Mentre es pren una cervesa, un d'ells recrimina a una turista que vagi tan de pressa amb la bicicleta. "Espero que et pari la Guàrdia Urbana", li diu.
Aquests dijous es nota l'increment de patrulles de la Guàrdia Urbana al barri –que ahir va anunciar l'Ajuntament– i que es barregen de tant en tant amb alguna de la policia nacional. "Això durarà dos dies, fins que els mitjans de comunicació deixin de parlar de nosaltres", assegura un client de la bodega Sergio.
De fets els veïns coincideixen a assenyalar que el problema no és una falta de presència policial, sinó de la manca de regulació urbanística que pateix el barri. "L'ajuntament ha de posar barreres per acabar amb l'especulació urbanística que pateix la Barceloneta", insisteixen. Els veïns es tornaran a manifestar aquest dijous a les 22.00 a la plaça poeta Boscà contra el turisme incívic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario