PODEMOS BARCELONETA

PODEMOS BARCELONETA Trabajamos para los vecinos del BARRIO

miércoles, 22 de octubre de 2014

SOS a Enric Granados per l'espai públic

DESCONTENTAMENT EN UN CARRER DEL DISTRICTE AMB MÉS VETLLADORS

SOS a Enric Granados per l'espai públic

Veïns de la via s'organitzen contra el que consideren un excés de bars i terrasses

Un gran menjador a l'aire lliure. En això ha convertit l'Ajuntament de Bar-celona el carrer d'Enric Granados -un dels llocs de moda per esmorzar, menjar, berenar o sopar a la fresca- segons l'opinió d'un grup de veïns d'aquesta via que han decidit actuar «abans que la situació sigui irreversible». «El detonant va ser la roda de premsa conjunta de fa uns dies entre els responsables municipals i el gremi de restauradors. Ens va semblar una verdadera presa de pèl. Vam sentir que se'ns reien a la cara», assegura Lídia Rubiés, veïna del cèntric carrer i una de les impulsores de la campanya SOS Enric Granados.
Encara que el municipi no ha ofert xifres concretes sobre el nombre de terrasses que hi ha en aquest carrer -mig de vianants des del 2002-, una passejada ràpida serveix per comprovar que la principal característica del lloc són els vetlladors. Aquest diari en va comptar ahir al migdia mig centenar, entre els muntats i els espais reservats per muntar-n'hi (els testos no enganyen). En l'últim balanç municipal sobre aquesta qüestió -la presentació de la qual va mobilitzar aquest grup de veïns- es va exposar que Barcelona compta amb 4.768 terrasses -4.501 terrasses amb llicència i 268 sense-; i que l'Eixample és el districte que en té, amb diferència, una concentració més elevada, amb 1.626, només 1.523 amb llicència.
Rubiés subratlla que el problema és doble. D'una banda, que el consistori és «massa flexible» a l'hora de donar llicències - «n'hi ha massa»- i, de l'altra, que molts dels restauradors no s'ajusten a la llicència i «ningú no hi fa res». Rubiés es recolza en les xifres oficials: de les 4.501 terrasses amb llicència al conjunt de la ciutat, només el 44% compleixen la normativa local al 100%. La resta acumulen «alguna infracció o algunes» -nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona dixit-.
Josep Maria Alcoberro, veí juntament amb el qual Rubiés ha iniciat la campanya -recullen queixes al correu sosenricgranados@hotmail.com-, afegeix que el seu objectiu va «molt més enllà de les terrasses». Es tracta, assegura, del model de ciutat. «Cada vegada que tanca una ferreteria o una bugaderia obre un bar. Volen aquest carrer per als turistes. Sentim que no som benvinguts, però no marxarem», proclama Alcoberro, que fa una crida a la resta de barris en situacions similars per unir forces. «La nostra intenció és sumar. Per això comencem amb un SOS Enric Granados, que volem convertir-lo en un necessari SOS Barce-lona», continua. Grups als quals sumar-se no els en falten. Els veïns de Gràcia estan organitzats amb objectius més o menys idèntics a la campanya Gràcia on vas?; els del Born, a la Comissió d'Afectats pel Projecte Urbanístic del Born, o els del Poble-sec, a la Plataforma contra el Pla Paral·lel per citar alguns de recent creació.
Moratòria hotelera
La primera mesura que volen prendre és demanar una moratòria que impedeixi obrir nous hotels al carrer. Els preocupa especialment la finca del número 119, en venda, que es publicita amb un «espectacular edifici modernista ideal per a futur hotel de luxe». Preparen també una bateria de denúncies amb les incomptables irregularitats que tenen anotades -i fotografiades- «i el que decideixi l'assemblea quan comenci a agafar forma», adverteixen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario