PODEMOS BARCELONETA

PODEMOS BARCELONETA Trabajamos para los vecinos del BARRIO

miércoles, 24 de septiembre de 2014

Des del 25 d'agost ha obert 128 expedients a apartaments turístics i ha detectat 443 anuncis d'habitatges en disset webs

Revisats en un mes el 40% dels pisos de la Barceloneta

El consistori preveu acabar la inspecció dels 9.000 habitatges del barri a l'octubre

Des del 25 d'agost ha obert 128 expedients a apartaments turístics i ha detectat 443 anuncis d'habitatges en disset webs

Veïns esgrimint pancartes contra el turisme durant el convuls ple extraordinari de Ciutat vella celebrat el 8 de setembre Foto: ALBERT SALAMÉ.
1
Des que el 25 d'agost va arrencar l'onada d'inspeccions arran de l'esclat veïnal contra les molèsties que el turisme genera al barri, el consistori ha dictat 128 ordres de cessament d'activitat a habitatges llogats de forma il·legal, quinze més dels que s'havien dictat al mateix barri de principi d'any a mitjan agost. La febre inspectora s'ha estès també als webs que anuncien aquests immobles. Per ara, l'Ajuntament ha detectat disset webs on s'ofereixen un total de 443 habitatges a la Barceloneta, tot i que el fet que sovint no apareguin adreces complica saber quants anuncis corresponen a un mateix pis anunciat en diferents pàgines.
En tot cas, l'Ajuntament treballa amb la patronal dels apartaments turístics, Apartur, perquè expulsi els associats que comercialitzin pisos sense llicència, i s'ha reunit amb els responsables del portal Airbnb, el primer sancionat per la Generalitat per haver anunciat aquests lloguers il·legals, i que ja ha retirat 200 anuncis, segons les mateixes fonts.
En la reunió de dilluns, la segona que Trias fa amb els veïns d'ençà de l'esclat de la crisi, l'alcalde es va comprometre també a portar a la fiscalia els casos en què detecti contractes falsificats o trencament de precintes, i a denunciar a Hisenda possibles activitats econòmiques irregulars. A més, el consistori obrirà a mitjan octubre un punt d'atenció al centre cívic del barri per rebre queixes relacionades amb el turisme.
A còpia de pressió inspectora i reunions amb els representants veïnals –que mantenen trobades setmanals amb la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs–, el consistori sembla que ha rebaixat la tensió veïnal. “Aquesta ha estat la reunió més constructiva fins ara, com a mínim sobre el paper. Per fi sembla que s'ha fet un pas important. Al principi ens deien que això de parlar amb la fiscalia o Hisenda era impossible”, explica el portaveu veïnal Sergio Arnás. Oriol Casavella, de l'associació de veïns de la Barceloneta, integrada ara en la plataforma que ha vehiculat les protestes, també es mostra prudentment optimista: “Per ara tenim compromisos, veurem si es concreten. Volem fets i solucions.”

Campanya d'ICV contra el turisme massiu

Potser incentivat per la irrupció de Guanyem, ICV endureix el seu discurs. Ahir l'ecosocialista Ricard Gomà va presentar una campanya “d'agitació al carrer i digital” titulada El turisme té un límit, que inclou un pla per aturar el boom del sector. ICV també vol derogar quatre mesures pactades per Trias i el PP: el pla d'usos de Ciutat Vella, l'ordenança de terrasses, el pla de la marina de luxe al Port Vell i els acords per obrir les botigues en festius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario